Dárkyně vlasů | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Nejmladší dárkyně vlasů

23. listopadu 2022

PELHŘIMOV: Nejmladší dárkyně vlasů

Nový český rekord - čtyřnásobné dárcovství vlasů v nejmladším věku. Nejmladší čtyřnásobná dárkyně vlasů pro potřeby onkologických pacientů.

Róza Kloknerová z Jihlavy darovala ve věku 9 let, 6 měsíců a 20 dní již počtvrté své vlasy ve prospěch onkologických pacientů, lidí trpících alopecií a dalšími obtížemi, které jsou doprovázeny ztrátou vlasů. Zapsala se tím do České knihy rekordů. Rózinka své vlasy poprvé darovala ve svých čtyřech letech 14. června 2017, poté znovu 3. dubna 2019 a následně 29. července 2020.

Odborné ostříhání dětské rekordmanky provedla v expozici Muzea rekordů v Pelhřimově certifikovaná kadeřnice Šárka Křížová z Jihlavy, která při této příležitosti předala paní Evě Růžičkové, ředitelce Nadačního fondu GRÁCIE, sto sedmery vlasy, které pro výše uvedený účel získala od dobrovolnic, které stříhala v průběhu r. 2022.

Fond Gracie podporuje a popularizuje dárcovství vlasů, z darů financuje výrobu paruk, řeší příjem žádostí pacientů, komunikuje s vlásenkářkami a případnými sponzory a zajišťuje akce na podporu projektu. Na jednu paruku jsou potřeba vlasy od pěti-šesti dárkyň. Lidí ochotných dát ve prospěch druhého svých přibližně 30 cm vlasů, tedy lidí s otevřeným srdcem, se najde poměrně dost, limitující jsou ovšem finance. Výroba paruk není úplně levnou záležitostí.

Zdroj: Agentura Dobrý den.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum