Zlatá neděle | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Zlatá neděle

11. prosince 2022

PELHŘIMOV: Zlatá neděle

Zlatá neděle na náměstí nabídne bohatý program.

Přijďte 18. prosince na Masarykovo náměstí. Po dvou letech, kdy program svázala opatření v souvislosti s koronavirovou epidemií, bude Zlatá neděle na náměstí tradiční. „Programem se vracíme k formátu z roku 2019,“ potvrzuje Vlasta Vlčková z Kulturních zařízení města Pelhřimova. Program je prakticky celodenní. Začne v půl desáté dopoledne a končit bude v sedmnáct hodin. V rámci něho vystoupí sbory a soubory ZUŠ, připojí se soubor Trnávka, Ten Sing, Hralous přidá pohádku. V neposlední řadě dojde i na tradiční živý betlém. Ten bude v režii DDM Pelhřimov.

Součástí něho je tradičně i velbloud. Chybět nebude ani tentokrát, i když... „Velbloud se shání poměrně těžko. Bude tu nakonec ten, co tu roky býval, ale protože je nemocný, má artrózu, nebude možnost svezení. Pohladit si ho, vyfotit se s ním ale děti budou moci,“ slíbila Vlasta Vlčková.

Tím ale výčet lákadel na náměstí ani zdaleka nekončí. Ti, co budou shánět dárky na poslední chvíli jistě ocení vánoční trh, výstavu připravují zahrádkáři a Fokus, skauti budou před farou rozdávat betlémské světlo. Program bude v budově Muzea Vysočiny - zdarma bude přístupná výstava Sama šila, Muzejní trh bude tentokrát ve formě Muzejního butiku. Dále se můžete těšit na andělskou poštu a také v posledních kovidových letech oblíbeného hlásného. Zapomenout pochopitelně nesmíme na radniční svařák či teplou vánočku z Adélky.

Do přípravy akce je ale pochopitelně zapojeno podstatně více organizací. Na prvním místě je potřeba jmenovat město Pelhřimov, které nad Zlatou nedělí na náměstí převzalo záštitu, organizačně i programem se připojila Základní umělecká škola Pelhřimov, Dům dětí mládeže Pelhřimov, Muzeum Vysočiny. „Zapomenout nemůžeme ani na technické služby, které na přípravě zázemí akce odvedou velký kus práce,“ uvedla Vlasta Vlčková.

A komu je Zlatá neděle určena? „Je to pro všechny. Pro ty, kteří chtějí nasát vánoční atmosféru. Lidé se mohou na náměstí pobavit, nakoupit si anebo se třeba jen potkat a popovídat. Naším přáním je, aby si užili příjemné chvíle,“ dodala Vlasta Vlčková.

Zdroj: Město Pelhřimov.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum