Rentgenové přístroje | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Nové rentgenové přístroje

5. července 2023

PELHŘIMOV: Nové rentgenové přístroje

Nové rentgenové přístroje posouvají Nemocnici Pelhřimov na vrchol diagnostické péče.

Velkým přínosem pro Radiodiagnostické oddělení Nemocnice Pelhřimov jsou dva nové rentgenové přístroje. Zakoupeny byly z dotačního evropského projektu REACT-EU a jejich hodnota je více než 13 milionů korun (včetně DPH). Moderní skiagrafické přístroje byly uvedeny do provozu 30. května 2023 a představují důležitý pokrok v diagnostických schopnostech a zvýšení kvality péče, kterou nemocnice poskytuje. Slavnostní představení nových diagnostických přístrojů se uskutečnilo ve čtvrtek 29. června za účasti významných hostů v čele s hejtmanem Kraje Vysočina Vítězslavem Schrekem. V rámci společenského setkání byla představena tato inovativní rentgenová technika, díky níž jsou lékaři schopni získat detailní obrazy vnitřních struktur a orgánů pacientů, což umožňuje přesnější diagnózu a následné léčebné plány.

„Přínosem nových rentgenových přístrojů pro pacienta je hlavně lepší zobrazovací schopnost umožňující přesnější diagnostiku a následnou cílenou péči. To vše při sníženém ozáření pacienta v přímém srovnání s předchozí generací RTG přístrojů. Nezanedbatelnou výhodou je i možnost vyšetřování pacientů se sníženou motilitou a menší fyzické nároky na vyšetřující personál. Novou možností jsou skládané snímky přinášející výhodu hlavně ortopedům - jedná se hlavně o snímky celé páteře a snímky končetin, které dávají komplexní přehled o vyšetřované oblasti. Pro ošetřující personál přinášejí výhodu hlavně v rychlosti vyšetření a nízkých fyzických nárocích na obsluhu,“ přiblížil primář radiodiagnostického oddělení pelhřimovské nemocnice MUDr. Václav Markvart.

S tímto významným upgradem rentgenové sekce Nemocnice Pelhřimov očekává zkrácení čekacích dob a zvýšení efektivity diagnóz. „Naše nemocnice se neustále snaží zlepšovat a modernizovat, abychom mohli poskytovat nejvyšší standardy péče. Nové rentgenové přístroje jsou jasným příkladem tohoto závazku a jsme rádi, že můžeme pacientům přinášet pokročilou zdravotní péči,“ sdělil ředitel Nemocnice Pelhřimov Ing. Jan Mlčák, MBA. Dodavatelem nových RTG přístrojů je společnost AURA Medical s.r.o.

Další významná novinka čeká na pacienty pelhřimovského radiodiagnostického oddělení už na konci tohoto roku. Pořízení magnetické rezonance přinese přesnější diagnózy, protože je schopna rozlišit drobné změny a patologické procesy v tkáních, což umožňuje lékařům identifikovat nemoci v raných stadiích a plánovat adekvátní léčbu.

Popisek pod foto: Novými rentgenovými přístroji Nemocnice Pelhřimov očekává zkrácení čekacích dob a zvýšení efektivity diagnóz. Na snímku je primář radiodiagnostického oddělení Václav Markvart a vrchní sestra oddělení Helena Kroupová.

Zdroj: Nemocnice Pelhřimov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum