Taekwondistky | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Pelhřimovské taekwondistky

21. října 2023

PELHŘIMOV: Pelhřimovské taekwondistky

Pelhřimovské taekwondistky sbírají medaile na světových soutěžích.

Šestice taekwondistek z Pelhřimovska dnes navštívila hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka. Přinesly s sebou ukázat cenné kovy ze šampionátu v Albánii. Dívkám se na závodech před třemi týdny podařilo vybojovat pět medailí a celkové třetí místo. Svěřenkyně trenéra Petra Lacka byly úspěšné také na letní Gymnaziádě, která se konala v brazilském Riu de Janeiru.

Taekwondistky hejtmanovi přiblížily pravidla tohoto fyzicky velmi náročného sportu, vysvětlily zakázané techniky nebo systém bodování. „Náš nejzajímavější sportovní zážitek zatím byla právě cesta do Brazílie, kde jsme strávili osm dní. Dlouhodobým cílem jsou Letní olympijské hry v Dakaru 2026, kvalifikovat se na ně mohou dvě sportovkyně z Pelhřimova. Věřím, že máme šanci, protože dívky trénují od malička,“ sdělil Petr Lacek, trenér SK Taekwondo Lacek.

Jeho oddíl je jediným taekwondovým celkem na Vysočině. Povoláním tělocvikář se tomuto sportu věnuje od roku 1992. Taekwondo je více než dvacet let olympijským sportem, z České republiky se ale zatím na olympijské hry nikdo nekvalifikoval.

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum