Dopravní snídaně s Besipem | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Dopravní snídaně s Besipem

16. listopadu 2016 - Tisková zpráva - Městský úřad Pelhřimov

Dopravní snídaně s Besipem: Jedním z témat byla situace pod pelhřimovským viaduktem

Místostarosta Pelhřimova Ladislav Med a vedoucí investičního odboru pelhřimovské radnice Josef Koňák se ve středu 16. listopadu zúčastnili v Jihlavě Dopravní snídaně s Besipem neboli cyklu celospolečensky významných konferencí zabývajících se problematikou bezpečnosti na komunikacích.

Kompletní fotogalerie zde >>>

Cílem Dopravních snídaní je upozornit na riziková a nehodová místa na komunikacích jednotlivých krajů a představit prvotní směr možné realizace opatření těchto míst. Jedním z témat setkání špičkových odborníků na dopravní infrastrukturu, bezpečnost dopravy či dopravní inženýrství bylo i opatření ke zvýšení bezpečnosti situace pod pelhřimovským viaduktem. Tam už několik let dochází při intenzivních dešťových srážkách k zaplavení hlavního silničního tahu z Pelhřimova do Jindřichova Hradce, který se tak dočasně stává neprůjezdný. Odborníci navrhli hned několik řešení: upozornění na nebezpečí – dopravní značka IP 22, zajištění odvodnění podjezdu, instalaci detekčního systému se světelným signalizačním zařízením a instalaci PDZ s objízdnou trasou. K tématu se vyjádřil místostarosta Pelhřimova Ladislav Med, který mimo jiné uvedl, že problém se zvýšenou hladinou vody pod železničním mostem je dlouhodobý. Rovněž upozornil na řidiče, kteří nerespektují upozornění hasičů či policistů, a i přesto do vystoupané vody vjedou.

Dopravní snídaně s Besipem byla rozdělena do třech hlavních bloků a přinesla například statistiky nehodovosti v kraji, účastníci shlédli nejvážnější dopravní nehody nebo byl představen vývoj usmrcených a těžce zraněných v ČR oproti předpokladu Národní strategie bezpečnosti silničního provozu (NSBSP).

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum