Hasiči - nemocnice | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Hasiči budou pomáhat v Nemocnici Pelhřimov

24. února 2021

Hasiči budou pomáhat v Nemocnici Pelhřimov

Pět příslušníků Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina (HZS KV) Územního odboru Pelhřimov bude od zítřka pomáhat v pelhřimovské nemocnici. Od pondělí 1. března se pak ve 12hodinových směnách bude na odděleních střídat dalších sedm hasičů ze stanic Pelhřimov, Humpolec, Pacov a Kamenice nad Lipou.

Ilustrační foto Mapy Google

Důvodem pro výpomoc hasičů je rychle rostoucí počet pacientů s onemocněním COVID-19 a strmý nárůst těžkých případů. „Intenzivní péče se dostává na hranice svých kapacit. Aktuálně je zaplněna ze 78 procent. Volná lůžka rychle ubývají. Proto jsme na začátku tohoto týdne navýšili počet standardních lůžek pro covidové pacienty na sedmdesát. Aktuálně jsou zaplněna ze 73 procent. Příznivá situace není ani v délce hospitalizací, která se až zdvojnásobuje a roste počet pneumonií,“ sdělil ředitel Nemocnice Pelhřimov Michal Kozár. Nemocnice si výpomoci HZS KV velmi cení, protože kromě běžného a covidového provozu, na kterém je potřeba větší počet personálu, zdravotníci zabezpečují plynulý chod očkování ve velkokapacitním očkovacím centru na Vysočině – v KD Máj v Pelhřimově nebo denně zajišťují stovky odběrů PCR a antigenních testů.

Hasiči budou asistovat zdravotnickému personálu na lůžkových odděleních tzv. červené COVID zóny, dále na urgentním příjmu a anesteziologicko-resuscitačním oddělení při hygienické péči o pacienty, jejich polohování a otáčení, včetně úpravy lůžka, nebo při podávání stravy. Výpomoc je zatím domluvená do 14. března. Naposledy hasiči v pelhřimovské nemocnici pomáhali letos od 13. ledna do 1. února.

V současné době v Nemocnici Pelhřimov vypomáhají ještě dva členové Armády ČR u odběrového stanu s tím, že nemocnice požádala o asistenci armády ještě na dobu celého měsíce března. Na reakci armády se čeká.

Zdroj: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum