Iveta Sedláková | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Iveta Sedláková - MIADONNA butik a bazárek pro holky

16. března 2023

Iveta Sedláková, mladá a úspěšná podnikatelka, která stojí za značkou MIADONNA – módního butiku a značkového bazárku v Pelhřimově, odpověděla na pár otázek Pelhřimovskému magazínu.

Miroslav Galko za Pelhřimovský magazín: Jaký mám pocit při příchodu do obchůdku? Fajn. Usměvavá Iveta, která podle oblečení módě opravdu rozumí, nabízí kávu. Příjemná atmosféra, přátelské místo.

1. Iveto, jak ty sama vnímáš současnou módu a vůbec požadavky Tvých zákaznic?

Každá žena je originální a jedinečná. Naštěstí to již dávno není o mírách modelky, ale o módě bez limitů, bez hranic a hlavně o svobodě si vzít to, co chci a v čem se prostě dobře cítím. Vyzrálé ženy nemusí nosit určenou módu svých vrstevnic, silnější ženy se nemusí snažit vypadat hubeněji, menší ženy se nemusí snažit být vyššími… doba se v tomto opravdu velmi posunula dopředu. Krásu vidím v různorodosti a ne stejnosti. Naše zákaznice jsou právě z těch, které nechtějí být omezené pouze na konfekci masově nabízenou velkými e-shopy. Velká spousta z nich vyžaduje osobní přístup a péči, kterou v e-shopu nikdy nedostane. Móda není přeci o tom nechat si naposílat pár modelů a z nich si pak prostě jeden vybrat. Jsem přesvědčená o tom, že každá žena má vkus a já jsem ráda, když jim mohu pomoci jejich představy naplno rozvinout a svobodně vyjádřit.

Musím říci, že je moc příjemné vidět, jak k nám zákaznice přijde třeba se jenom podívat a inspirovat se, najednou ji zaujme nějaký drobný módní doplněk a už se začíná tvořit ... a zkoušet a kombinovat a to je přesně to, oč u nás jde. Samozřejmě bez dobré kávy by to nebylo ono :-)

Iveta Sedláková, foto Eva Krejčová - Bazárek pro holky

2. Původně jsi začínala pouze s „Bazárkem pro holky“. Kde se tedy vzala MIADONNA?

Ano, to je pravda. „Bazárek“ vznikl v roce 2016 během mé mateřské dovolené proto, že jsem se původně chtěla "zbavit" oblečení ze skříně. To jsem začala nabízet jako bazarové oblečení. Překvapil mne ale zájem, jak rychle si oblečení našlo nové majitelky. Nápad byl tedy na světe – bazárek s módou, ale chtěla jsem opravdu takový, aby měl úroveň a nebyl to prostě jen obyčejný bazar. V tomto bylo také velmi důležité najít spolehlivé a kvalitní dodavatele, kteří sdíleli moji představu. Po určité době, kdy si bazárek začal žít svým vlastním životem, jsem si začala pohrávat s myšlenkou, že by nebylo od věci rozšířit nabídku o vybrané řady nového trendového oblečení. Na tuto myšlenku mne přivedly vlastně i samotné moje zákaznice a jejich zájem o módu jako takovou. Řekla jsem si „proč ne“? A tak vznikla MIADONNA – butik a bazárek.

3. A jakou módu tedy naleznou Tvoje zákaznice v MIADONNĚ?

Rovnou přiznávám, že nebylo úplně jednoduché najít takové oblečení, abych byla úplně spokojená. Chtělo to notnou dávku trpělivosti při hledání. V tomto byly pro mne velmi důležité právě názory a nápady mých zákaznic. Nakonec ale volba padla jednoznačně na italskou módu. Myslím si, že Italové mají v tomto opravdu co nabídnout.

4. Jak hodnotíš těch prvních pár měsíců MIADONNY?

Musím říct, že jsem nadšená. Je to opravdu to, co jsem si představovala. Vidím to i na svých zákaznicích a jejich zájmu o zase něco nového. Víte, ale jednu věc je třeba mít vždy na paměti. Já jsem tady hlavně pro zákaznice z Pelhřimova a jeho okolí a to mne samozřejmě i zavazuje. Například velmi dbám na to, aby modely, které do butiku vybírám, byly opravdu v jednotkách kusů tak, abych zachovala pro moje zákaznice co možná nejvyšší míru exkluzivity. To je jedna z věcí, která je u módního butiku velmi důležitá.

Iveta Sedláková, foto Eva Krejčová - Bazárek pro holky

5. Proč pouze dámská móda?

Baví mne ta ženská energie a celkově si povídat s ženami. Volba, že se budu věnovat pouze dámskému oblečení, byla tedy jasná.

6. Co bylo nejtěžší, když si obchůdek chystala?

Největší problém byl počáteční kapitál. Když žena má tři děti a je na to sama, tak je těžké si něco našetřit. Nedalo se nic dělat a musela jsem si na začátek půjčit od banky. To mi hodně pomohlo.

Další problém bylo jak upravit obchůdek, aby vypadal dle mých představ. S tím mi velmi pomohli moji rodiče a společně jsme dali „Butiku“ tento vzhled.

A v neposlední řadě byl strach z nejistoty, jestli to bude fungovat. To byl rok 2018.

7. Je to Tvoje první zkušenost s podnikáním?

Ano. Vždy jsem přemýšlela, co bych chtěla dělat, aby mne to bavilo. Abych do práce nechodila z povinnosti, ale z radosti. To jsem našla nejprve tedy v „Bazárku“ a teď v MIADONNĚ jako celku. Dělám to s jinou energií, dělám to pro sebe a baví mne to. Těší mne, když svým zákaznicím udělám radost. Když v našem butiku najdou to, co hledaly, to mě hodně naplňuje.

 

Iveta Sedláková, foto Eva Krejčová - Bazárek pro holky

8. Co Tě nejvíc na této práci baví, co Tě nejvíc motivuje?

Baví mne poznávat nové lidi a jejich životní příběhy, jejich zážitky, rady, zkušenosti. Probereme tady mnoho témat od kosmetiky, přes jídlo a nakonec si postěžujeme na chlapy (říká Iveta se smíchem). Aby to ale nevyznělo tak, že se jedná o uzavřenou skupinu kamarádek, to vůbec ne. Různé zákaznice mají různé požadavky. Některá je radši, když se jí od počátku věnuji a pomáhám jí s výběrem, jiná zákaznice si zase vybírá ráda sama, tak ji nechám samotnou. Chci, aby se ženy cítily u mě dobře.

9. Máš na Pelhřimovsku nějaká oblíbená místa?

Mé oblíbené místo je má rodná vesnice Olešná, ale jinak se ráda kouknu nebo navštívím jakákoliv místa na Pelhřimovsku. Naposledy jsem byla v létě na lodičkách na Trnávce a tam je krásně.

10. Jak si nejlépe odpočineš, co Tě baví, když máš volno?

První co mne napadne pod slovem odpočinek, je si lehnout a usínat si u filmu/dokumentu. To je takový můj relax.

Ale také mám ráda aktivní odpočinek, kdy se dobře nabiju. Jsou to různé hry a výlety s dětmi nebo cesty do Prahy a to nejen za kulturou, ale i za zábavou, to člověk opravdu vypne.

Iveta Sedláková, foto Eva Krejčová - Bazárek pro holky

11. Vzkázala by si něco na závěr děvčatům – čtenářkám?

Přijďte si udělat radost do MIADONNY. Prohlédnete si krásné zboží při šálku dobré kávy.

12. Chtěla by si ještě něco zmínit?

V pátek 17. března 2023 se koná v obchůdku Kosmetický workshop. Je to na téma péče o pleť. Již nyní máme 20 rezervací od našich zákaznic. Vyzkoušíme si různé přístroje na čistění pleti, dále bude prezentace, jak správně pečovat o pleť, to vše pod vedením profesionálů. Bude tu drobné občerstvení a společně si uděláme fajn odpoledne.

Na Facebook stránce „MIADONNA butik a bazárek pro holky“ propaguji nejen zboží v butiku, ale i jiné akce, kterých budu ráda, když se zúčastníš.

13. Chceš někomu poděkovat?

Určitě rodičům a mé kamarádce od dětství Evě Krejčové.

14. A na závěr, máš nějaké motto?

„Svět patří těm, co se nepo…...“ Charles Bukowski.

Děkuji za rozhovor. Miroslav Galko.

Adresa: MIADONNA butik a bazárek - Třída Legií 270 Pelhřimov.

Skupina - MIADONNA butik a bazárek pro holky:

https://www.facebook.com/groups/961312433955652

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum