Pavel Plch | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Pavel Plch - odborník na scénický šerm a zbrojíř

Pavelplch

Narozen: 1962 v Praze

Vzdělání: gymnázium Přípotoční

ČVUT - nedokončeno

FTVS - nedokončeno

- od roku 1972 sportovní šerm (fleret) u předolympijské přípravy mládeže Strahov

- od roku 1976 sportovní šavle AMU Praha

- od roku 1992 působí jako trenér

Šermířské začátky:

Otec RNDr. Pavel Plch CSc. (1920 - 2009), od roku 1957 vyučující na DAMU - katedra tělesné výchovy, zakladatel šermířského oddílu AMU Praha. Od dětských let se proto Pavel Plch mladší účastnil šermířských výcvikových hodin i soustředění. Základem výcviku herců byla příprava schopností a dovedností vedoucích k pravdivému a zároveň bezpečnému předvedení boje se zbraní i beze zbraně v rámci divadelního představení.

Především proto v roce 1980 nastoupil do souboru mladých nadšenců pro scénický boj. Po několika letech amatérských začátků v roce 1987 pod hlavičkou PKS nastoupil na ryze profesionální dráhu v souboru Kadeti.

Profesionální dráha:

Sezónní vystoupení na Pražském hradě, zájezdová představení po České republice, v zahraničí v zastoupení Pragokoncertem středověké festivaly, zábavní parky a vlastní šermířská či jezdecká (western) show.

Po pádu socialistického režimu spolupráce s agenturou K+K production, později Three Brothers s.r.o. ve filmových projektech pro ZDF, ARD, RTL, ORT, BBC aj. zabývajících se historickou tématikou. (Sturm uber Evrope, Warus, D-day, Wienna, Bastila, Germanen, We Evropeans, Středověká Evropa, Kopí osudu, Marie Antoinette, Nobel, Arminius, Armagedon, Joan d Arc, Ritter.

Výcvik a choreografie v klipech Nightwish – Sleeping Sun, A. Klaws, Krleš ...

Výcvik herců, choreografie, dubl, zbraňový a zbrojířský servis, poradenství, účinkování v pohádkách a filmech české produkce (Bronzová koruna, Červený kamínek, Arabela se vrací, Ať žijí rytíři!, Tom v kozí kůži, Pán hradu, Zkřížené, zvonící, zázračné meče, O princezně s velkýma nohama, Hraběnka Bathory, Death Strong, Zajatci ďáblova chřtánu, Dámě kord nesluší, Ve jménu krále, Cyril a Metoděj, Jan Hus …).

Spolupráce na velkofilmech: Nights Tale, Chronicles of Narnia, Fetih 1453.

Účast v obřích show: Excalibur (Paříž), Kaltenberg (München), Mittelaltere Spectacullum (Germany).

Zakladatel a viceprezident CSFA z.s. - asociace sdružující kaskadéry a odborníky zabývající se všemi způsoby předvedení boje (se zbraní i bez) divákům či před kamerou.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum