Václav Plánka | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Václav Plánka - horse master

Povolání: Horse master

Narozen: 1959, Nový Jičín,

Vzdělání: Základní škola Ostrava,

Střední hotelová škola Praha

1981 - Seznámení s Jardou Kadlecem, který dělal historický šerm a k tomu koně.

1982 - První kontakt s filmem - šermířská etuda ve filmu Tři mušketýři.

1982 - První kontakt s koňmi – souběžně s filmem Tři mušketýři.

Za obojí může kamarád Jarda Kadlec.

1982 - Založení jezdecké skupiny Equicentrum na Císařském ostrově.

Výuka jezdectví pod vedením špičkového trenéra a mnohonásobného mistra republiky v drezuře Pavla Turka, současně první natáčení jako jezdec.

Kaskadérská dráha:

První „opravdový“ film: „S čerty nejsou žerty“. Mnoho dalších filmů a seriálů například – „Slavné historky zbojnické“, „Dva na koni, jeden na oslu“, „Cirkus Humberto“, roční angažmá u cirkusu Praga – turné v NDR, po převratu roční angažmá ve Schloss Thurn, deset sezon v přírodním divadle Elspe - Festival – Karl –May – Festspiele jako bandita.

Od 1994 horse master:

První film jako horse master „O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli“, poslední film právě dotočený „Korunní princ“ ČT Brno, před tím „Jan Hus“, „Christmas King“ - Norsko, „Cyril a Metoděj“, „Ať žijí rytíři!“, „Tajemství staré bambitky“, „Emperor“ jako zbrojíř, „Návštěvníci 3“ s Jeanem Reno jako organizátor kočárů, – vše profese, které spolu souvisí, plus celá řada hraných dokumentů pro německé TV.

Show s koňmi:

V současné době připravuje „II. westernový den“ v Kempu Western Vochtánka pod hradem Potštejn (koná se 15.8.2015), budou tam vystupovat mimo jiné kaskadéři z filmu „Ať žijí rytíři!“ a ohnivý muž na koni.

Podílel se i na organizaci „Velkých rytířských slavností“ na Pražském hradě v Jelením příkopě, „I. westernového dne“ v Kempu Western Vochtánka, dvou posledních ročníků show „Zdivočelá Kletečná“ a rýsuje se také spolupráce na kulturních akcích Ranche Esperanza v Březí u Kamenice nad Lipou.

Další aktivity:

Příprava koní pro film, pro turnaj, cestování s koňmi.

Statek na Vysočině v Rybníčku (okres Pelhřimov) pořádání týdenních jezdeckých kempů, výuka herců pro film a kaskadérů na koních.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum