Loutky | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Do Děkanské zahrady přijedou už podruhé loutky

18. května 2017 - zdroj RC Krteček

Poslední květnový pátek bude Děkanská zahrada v Pelhřimově patřit dětem, Rodinné centrum Krteček zve znovu po roce na loutkové divadlo pod širým nebem.

V pátek 26. května 2017 od 16 hodin v Děkanské zahradě mezi stromy po roce vystoupí divadlo Já to jsem z Hluboké nad Vltavou, tentokrát s přestavením Kolotoč pohádek. „Loni nás účast na pohádce Pinocchio velmi potěšila, přišlo celkem asi dvě stě diváků. Díky tomu, že sponzor tuto akci znovu podpořil, můžeme divadélko zopakovat a oživit tím opět dění v Děkanské zahradě," zmiňuje organizátorka akce Zuzana Havlová, maminka-dobrovolnice Rodinného centra Krteček. Malí i velcí diváci se mohou těšit na tři lidové pohádky, a to O Jeníčkovi a Mařence, O velké řepě a O kohoutkovi a slepičce v podání Víti Marčíka mladšího se svým bratrem a sedmi marionetami. Ty i celá otočná potulná scéna pocházejí z rodinné dílny Marčíků. Celý Kolotoč pohádek bude trvat asi 50 minut a nebude chybět zpěv doprovázený hrou na kytaru a ozembouch.

Plakát k akci Loutkové divadlo v Děkanské zahradě v pátek 26.5. 2017, které po loňském úspěchu hry Pinocchio opět pořádá Rodinné centrum Krteček a dobrovolné vstupné přispěje na jeho provoz. Pro ty, co ještě nemají dobročinný náramek "pro Krtečka", budou na místě k zakoupení.

„S Kolotočem pohádek jsme byli předloni na Mezinárodním festivalu Titirimundi ve španělské Segovii a minulý rok na festivalu na Mallorce. Představení je divoké a baví se při něm děti i rodiče. Nevím pro koho hrajeme víc," podotýká s úsměvem Víťa Marčík a dodává: „Nejvíc se těším na pohádku O kohoutkovi a slepičce, kterou hrajeme v originálním znění. Je to sranda.“ Vstupné na loutkové divadlo bude dobrovolné a přispěje na provoz rodinného centra sídlícího v bývalém Domě Služeb v ulici Palackého, kde se v případě nepřízně počasí představení odehraje.

Fotogalerie:

Do Děkanské zahrady přijedou už podruhé loutky. Fotografie z loňského prvního ročníku a ukázek letošního představení. Plakát k akci Loutkové divadlo v Děkanské zahradě v pátek 26.5. 2017, které po loňském úspěchu hry Pinocchio opět pořádá Rodinné centrum Krteček a dobrovolné vstupné přispěje na jeho provoz. Pro ty, co ještě nemají dobročinný náramek "pro Krtečka", budou na místě k zakoupení.


 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum