Masopust 2017 | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Masopust 2017

4. března 2017 - Miroslav Galko

Na masopustní úterý 28. února se v Pelhřimově konal již po čtrnácté novodobý masopust. Průvod masek vyšel v půl třetí odpoledne od KD Máj. Jeho trasa vedla městem: Třída Legií, Nádražní, Tylova, Solní, Dr. Tyrše, Dr. Kralerta, Růžová a Masarykovo náměstí.

Na tribuně masopust pokračoval promenádou masek. Vyhodnocení nejkrásnějších masek. Ty byly rozděleny do několika kategorií. Nejlepší dětská maska - Maková panenka a motýl Emanuel. Nejlepší maska - Muž nesený Fantomasem v krabici. Nejlepší nejtradičnější maska - Polednice. Cena pořadatelů - Lady Gaga.

Průvod masek městem

O hudební doprovod se postarala skupina Božejáci, zazpíval pěvecký spolek Záboj a zatančil DanceArt Pelhřimov. Předávala se vláda nad městem maškarám. Celým odpolednem provázeli moderátoři z Agentury Dobrý den - Miroslav Marek a Luboš Rafaj. Na závěr přišel tradiční český zvyk, ale místo pohřbívání basy se v Pelhřimově pohřbívá obří několikametrová tlačenka jako symbol nastávajícího čtyřicetidenního půstu. Poděkování patří i řezníku Prokešovi, který tlačenku vyrobil, rozkrájel a rozdal lidem.

Masopust se opět povedl, velký dík všem, kteří se na něm podíleli od pořadatelů, sponzorů až po maškary v průvodu a zase za rok přátelé ;-) Míra.

Fotogalerie:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum