Pacov a Černovice - výročí deportace židů | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Pacov a Černovice si připomínají výročí deportace židů

7. listopadu 2017 - zdroj tisková zpráva

Pacov a Černovice si připomínají výročí deportace židů

Pacov a Černovice na Pelhřimovsku si připomínají 75. výročí deportace místních Židů

U příležitosti 75. výročí transportu pacovských a černovických Židů do Terezína a 15. výročí židovského památníku v Černovicích se uskuteční 11.-12. listopadu 2017 vzpomínkový program "Dějinná rozcestí a nenávratna na Vysočině - mezníky v historii židovského osídlení Pacovska a Černovicka".

Transport z Pacova 1942

Sobotní část zahrnující mimo jiné premiéru dokumentárního filmu "Rodáci bez hrobu" o předválečné židovské komunitě v Pacově nebo dramatizaci chystaného českého překladu pamětí pacovského přeživšího holokaustu Hanuše Badera "A přece žiji...“ proběhne v zámeckém sále v Pacově od 15 hodin.

Synagoga v Pacově, foto Jitka Erbenová (cheva)

Na pietní odpoledne naváže koncert Jaroslava Hutky. Nedělní program, v němž figuruje například přednáška Jaroslava Achaba Haidlera o náhrobních kamenech na černovickém židovském hřbitově nebo film Petera Scheinera o Židech v Komárně „Naivné sny“, začíná v 10 h v sále černovického kina. Podrobný program a další informace najdete na webových stránkách http://www.tikkun.cz. Akci pořádají Tikkun Pacov - spolek pro synagogu a občanský spolek Židovský památník Černovice u Tábora.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum