Parkovací automaty zpoplatní centrum Pelhřimova | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Parkovací automaty zpoplatní centrum Pelhřimova

1. prosince 2015 - Tisková zpráva - Městský úřad Pelhřimov

S novým způsobem parkování by měli od 2. ledna 2016 počítat řidiči v Pelhřimově. V centru města totiž začnou fungovat tři parkovací automaty, konkrétně v ulici Růžová, Palackého a na Masarykově náměstí (před domem Lipských). O jejich rozmístění rozhodla podle platného Nařízení města Pelhřimova ve středu 25. listopadu rada města. „Tímto rozhodnutím chceme regulovat parkování na náměstí,“ řekl starosta Pelhřimova František Kučera.

Centrum Pelhřimova. Foto: Alexandra Knapová.

Parkoviště bude fungovat od pondělí do neděle od 8.00 do 17.30 hodin následovně: v ulici Růžová (podélné stání vpravo ve směru jízdy), v ulici Palackého (podélné stání v obou směrech) a na Masarykově náměstí, v části mezi ulicemi Růžová a Palackého (podélné stání vpravo ve směru jízdy). Motoristé, kteří využijí tohoto parkoviště s parkovacím automatem, označeného dopravní značkou č. IP 13c podle vyhlášky č. 30/2001 Sb., zaplatí za prvních 30 minut stání při placení prostřednictvím parkovacího automatu 20 korun. Za každou další započatou hodinu stání pak činí sazba 30 korun.

„Automaty budou fungovat tak, že po vhození mincí si každý bude moci navolit čas, jaký bude na parkování potřebovat. Přístroje budou přijímat všechny druhy mincí, které jsou v současné době dostupné, a bankovky v hodnotě 100 a 200 korun. Budou napájeny z veřejného osvětlení s tím, že každý z nich má baterii, která se dobíjí přes noc právě z veřejného osvětlení. Těchto automatů je v České republice momentálně umístěných přibližně osm set,“ informoval Vladimír Starý z Technických služeb města Pelhřimov.

Montáž parkovacích automatů proběhne od 10. do 20. prosince.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum