Podnikatel roku Lubomír Stoklásek do Monte Carla | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Světový podnikatel roku v Monte Carlu

1. března 2018 - zdroj Kraj Vysočina

Českou republiku bude letos ve finále soutěže Světový podnikatel roku v Monte Carlu zastupovat majitel a ředitel pelhřimovského Agrostroje Lubomír Stoklásek

GRATULUJEME! Držitelem prestižního ocenění EY Podnikatel roku 2017 České republiky se stal Lubomír Stoklásek, generální ředitel a majitel společnosti AGROSTROJ Pelhřimov, a.s. Trofej celonárodního vítěze si převzal včera večer v pražském paláci Žofín z rukou předsedy vlády České republiky Andreje Babiše, Petra Chmely, předsedy poroty, EY Podnikatele roku 2016 České republiky. Soutěž se v České republice letos koná už poosmnácté. Lubomír Stoklásek bude Česku republiku reprezentovat na červnovém světovém finále v Monte Carlu.

Podnikatel roku 2017 České republiky se stal Lubomír Stoklásek

Výběr vítěze byl letos neobvykle dramatický," komentovala výsledky soutěže Magdalena Souček, vedoucí partnerka poradenské společnosti EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy. „Podnikatelský matador Stoklásek z Agrostroje Pelhřimov porazil v závěrečném hlasování poroty o generaci mladšího Olivera Dlouhého z Kiwi.com o jediný hlas. Jsem přesvědčena, že Lubomír Stoklásek bude skvěle reprezentovat Českou republiku na celosvětovém finále v Monte Carlu a že a že jeho příběh osloví mezinárodní porotu stejně jako nás.“

Stokláskova společnost Agrostroj je jedním z hlavních zaměstnavatelů ve vysočinském kraji a nejvýznamnějším českým vývozcem zemědělské techniky. Firma dodává zboží do 36 závodů po celém světě, v roce 2016 dosáhla na obrat 4.6 miliardy korun.

Podnikatel roku 2017 České republiky se stal Lubomír Stoklásek

„Jeho úspěchy jsou výsledkem desítek let tvrdé práce,“ ocenil podnikatele hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. „Umět dát lidem dobrou práci, získat si jejich loajalitu, motivovat je a přitom být nezávislým tahounem české ekonomiky je v současné době výzva,“ dodal hejtman.

Podle Stokláska, který jsou kromě vlastního know-how klíčoví především zaměstnanci. „Technologie si může koupit každý, kdo má peníze. To nejcennější jsou však kvalitní, technicky vzdělaní lidé, kterých je na trhu stále nedostatek,“ tvrdí podnikatel. Jeho firma proto firma dává prostor mladým lidem a své zaměstnance si sama vychovává. Jeho zaměstnanci mají k dispozici například firemního lékaře či prodejnu regionálních potravin.

Lubomír Stoklásek, který byl v říjnu 2017 vyznamenán státním vyznamenáním Za zásluhy o stát v oblasti hospodářské, bude reprezentovat Českou republiku na světovém finále soutěže, které se koná v polovině června 2018 v Monte Carlu. O titul EY Světový podnikatel roku se utká s přibližně šedesáti národními vítězi z šedesáti zemí světa a šesti kontinentů. Od roku 2001, kdy se světový vítěz vyhlašuje, ještě nikdy nezvítězil podnikatel ze Střední a Východní Evropy.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum