Reflexní pásky | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reflexní pásky jsou zdarma k dostání v Pelhřimově

23. listopadu 2016 - Tisková zpráva - Městský úřad Pelhřimov

Reflexní pásky jsou zdarma k dostání na TIC a podatelně MěÚ Pelhřimov na Pražské ulici

Vidět a být viděn je základní pravidlo bezpečnosti na silnicích. A právě v tomto podzimním období za snížené viditelnosti to platí dvojnásob. Město Pelhřimov díky Kraji Vysočina získalo samonavíjecí reflexní pásky s logem krajského projektu Bezpečná Vysočina a nyní je distribuuje mezi své obyvatele. Pásky již získaly například děti v základních a mateřských školách zřizovaných městem Pelhřimov.

„Další reflexní pásky jsou k dispozici zdarma pro každého zájemce v Turistickém a informačním centru na Masarykově náměstí v Pelhřimově a na podatelně Městského úřadu Pelhřimov na Pražské ulici,“ informoval Jindřich Vaňkát z odboru vnitřních věcí MěÚ Pelhřimov. Reflexní materiály jsou schopny odrážet dopadající světlo až na vzdálenost 200 metrů. Reflexní páska i na velmi velkou vzdálenost vytváří na tmavém pozadí kontrast, který řidič při nasvícení reflektory okamžitě spatří.

Info: Novela zákona o provozu na pozemních komunikacích zavedla od 20. 2. 2016 v paragrafu 53, odst. 9 novou povinnost pro chodce pohybující se „mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením“, a to povinnost „mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích“.

Zdroj: www.ibesip.cz

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum