Společnost Adélka získala ocenění | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Společnost Adélka získala ocenění

8. října 2018 - zdroj Kraj Vysočina

Společnost Adélka, a.s. získala ocenění Odpovědná firma roku 2018 Kraje Vysočina a druhé místo Firma roku 2018 Kraje Vysočina

V každém kraji je vyhlašován vítěz kategorie Vodafone Odpovědná firma roku 2018. Tuto cenu uděluje společnost Vodafone Czech Republic ve spolupráci s Nadací Vodafone. V Jihočeském kraji společně vyhlásily jako nejodpovědnější společnost Adélka, a.s. „V této společnosti je nastaven mzdový a benefitní systém, jehož základem jsou platové třídy, kde jsou zařazeny všechny pozice. Tím je zajištěna mimo jiné i rovnost odměňování mužů a žen na jednotlivých pozicích. Ve svém regionu podporují různé společenské akce. Při výrobě využívají zejména lokální suroviny, čímž snižují vzdálenosti nutné k jejich přepravě, a společně s využíváním vozu na CNG tak přímo přispívají ke snížení uhlíkové stopy,“ okomentovala volbu Adriana Dergam, ředitelka korporátní komunikace a společenské odpovědnosti, Vodafone Czech Republic.

Prodejna společnosti Adélka v Pelhřimově - ilustrační foto Mapy Google

Mezi firmami suverénně zvítězila společnost VÝVOJ, oděvní družstvo v Třešti, která vyrábí pánskou konfekci. Převážnou část své produkce vyváží do Rakouska, Německa, Švýcarska a Anglie. Nabízí pánské vycházkové a společenské obleky, saka a kalhoty a podzimní a zimní pláště v aktuálním střihovém a materiálovém provedení, které odpovídá posledním módním trendům. Nabízí také individuální měřenkovou službu, což je konfekce velikostně a střihově upravená podle přání zákazníka s individuálním výběrem fazony, materiálu, barevnosti podšívky, vyšitým monogramem. „Snažíme se do našich výrobků vnášet precizní zpracování a řemeslo, které pomalu z důvodu absence učňovského školství zaniká. Věřím, že zákazníci jsou s naším zákaznickým přístupem spokojeni a budou i nadále podporovat českou výrobu,“ říká předseda představenstva Radek Chládek.

„Jednoznačně zvítězila tradice, kvalitní řemeslo, český původ a nadšení pro věc. Mám velkou radost, že takové firmy v České republice máme,“ zhodnotil volbu porotce Pavel Janák z Vodafone Czech Republic.

Druhé místo obsadila společnost ADÉLKA, která vyrábí žitnou a pšeničnou mouku, pekařské a cukrářské výrobky. Třetí místo ve volbě poroty získala firma SAPELI, výrobce interiérových dveří.

Odbornou porotu v Jihlavě nejvíce zaujala a titul Vodafone Firma roku 2018 Kraje Vysočina získala společnost VÝVOJ, oděvní družstvo v Třešti, která vyrábí pánské konfekční oděvy. Česká spořitelna Živnostník roku 2018 Kraje Vysočina se stal Josef Švec, který má kavárnu a prodává kávu.

Josef Švec se kávě a všemu, co se tohoto nápoje týká, věnuje už více než 15 let. „Vzhledem k mé předchozí hlavní pracovní činnosti, tedy profesionálnímu školení v oblasti kávy a barové gastronomie, jsem chtěl dát příležitost lidem se zdravotním omezením, a tak jsem hned z počátku byl rozhodnut jít cestou sociálního podniku,“ uvádí Josef Švec. Z počátku začínal se třemi zaměstnanci, v současné době jich zaměstnává celkem sedm. Prodává kávu i kávovary včetně kompletního servisu pro zajištění profesionální přípravy kávy.

„Vítězství si zaslouží za svoji odvahu a za to, že do svého podnikání zahrnul i lidi s hendikepem. A také za své velké podnikatelské srdce,“ okomentovala volbu členka poroty Iveta Raplíková z České spořitelny.

Stříbro v Jihlavě vybojovala Eva Stoklásková Hegerová, která se zabývá realizací zahrad. Bronzovou příčku obsadila Eva Fruhwirtová věnující se rozvoji moderních manažerských dovedností a trénování mozku.

Hlavním partnerem podnikatelských soutěží je společnost EUROVIA CS. „Ve všech regionech České republiky ročně realizujeme několik stovek velkých i malých projektů na dálnicích, silnicích, železnicích, tramvajových tratích, náměstích, mostech, a pomáháme tak podnikatelskému prostředí k rychlejšímu a pohodlnějšímu spojení s jejich zákazníky a obchodními partnery. Jsme rádi, že se můžeme spolupodílet na rozvoji podnikatelského prostředí, které si podporu rozhodně zaslouží,“ doplnila Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2018, Česká spořitelna Živnostník roku 2018 i Vodafone Odpovědná firma roku 2018 se uskuteční 12. prosince na pražském Žofíně.

Vodafone Odpovědná firma roku 2018 Kraje Vysočina:

  • Adélka, a.s. – výroba žitné a pšeničné mouky, pekařských a cukrářských výrobků (Pelhřimov)

Vodafone Firma roku 2018 Kraje Vysočina:

  • 1. VÝVOJ, oděvní družstvo v Třešti – oděvní výroba (Třešť)
  • 2. Adélka a.s. – výroba žitné a pšeničné mouky, pekařských a cukrářských výrobků (Pelhřimov)
  • 3. SAPELI, a.s. – výroba interiérových dveří (Jihlava)

Česká spořitelna Živnostník roku 2018 Kraje Vysočina:

  • 1. Josef Švec – provozování kavárny a prodej kávy (Havlíčkův Brod)
  • 2. Eva Stoklásková Hegerová – realizace zahrad (Hybrálec)
  • 3. Eva Fruhwirtová – rozvoj moderních manažerských dovedností, trénování mozku (Rouchovany)

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum