21. srpna 1968 | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




21. srpna 1968

21. srpna 1968 - Pelhřimov

Všechny články můžete číst zde >>>

Situační zpráva OO-VB Pelhřimov z 21. srpna 1968

V okrese Pelhřimov se projevují zvýšené nákupy potravin a to na celém území okresu. Jsou vykupovány zejména tyto produkty: cukr, mouka, chléb, sůl, káva a podobně. Situací se zabývá rada ONV a provádí opatření.

Dále během dne se značně zvýšila poptávka po benzínu a některá benzínová čerpadla již benzín nemají. Rovněž v tomto případě rada ONV provedla opatření k vyřešení této situace, že pro soukromá vozidla stanovila omezení při nákupu benzínu na 10 litrů a zavedla přednostní zásobování vozidel zajišťujících zásobování, zdravotnictví a vozidel, která plní důležité úkoly.

Ilustrační foto - Pelhřimov

Průjezd sovětských jednotek byl zaznamenán směrem z Čechtic ve směru na Tábor, což pokračuje a v této době směřuje část těchto jednotek na Pelhřimov. Dále byl zaznamenán průjezd sovětských jednotek přes Černovice ve směru na Soběslav. V Černovicích došlo k dopravní nehodě, kde nákladní automobil sovětské armády narazil do obytného domku a k jeho poškození, dále ke zranění občanky Marie Chramostové, narozené 22. listopadu 1882, bytem Černovice čp. 26, která utrpěla těžký otřes mozku. Vozidlo řídil vojín Nikolaj Bucharovsky, narozen 15. listopadu 1948 (příslušník sovětské armády).

Dále během dnešního dne nenastoupili lidé v některých podnicích našeho okresu do zaměstnání. Jiných rušivých jevů nebylo doposud zjištěno, občané však odsuzují okupaci naší republiky.

Náčelník okresního oddělení VB Pelhřimov: Major Novotný

https://www.ustrcr.cz/data/pdf/projekty/srpen1968/ks-snb/cb08.pdf

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum