Urgentní příjem | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Nemocnice Pelhřimov: Urgentní příjem - rekonstrukce

2. prosince 2020

Odstartovaly práce na rekonstrukci urgentního příjmu v pelhřimovské nemocnici

V plném proudu jsou plánované stavební úpravy urgentního příjmu Nemocnice Pelhřimov. Moderní zázemí vzniká v těsné blízkosti chirurgických ambulancí a dosavadního urgentu. Současná Emergency je přestěhovaná do prostor interních ambulancí. Návštěvníků areálu ani pacientů nemocnice se stavební úpravy nijak nedotknou. Stavbu nové Emergency, která vyjde na více než 18 milionů korun, financuje Kraj Vysočina. Práce by měly být hotové v květnu 2021.

Zdroj: Krajský úřad Kraje Vysočina.

„Naše nemocnice si stavby nového urgentního příjmu velmi cení. Rozšíříme tím další akutní péči o pacienty a navíc se v tomto směru zařadíme k moderním pracovištím nejen na Vysočině,“ uvedl ředitel Nemocnice Pelhřimov Michal Kozár.

Nově dojde k vybudování zázemí pro čtyři kompletně monitorovaná lůžka. „Stávající urgentní příjem neodpovídal s kapacitou dvou akutních lůžek dnešním zdravotnickým potřebám. Nová expektační lůžka, kdy jedno bude zákrokové a další navazující, nabídnou dostatečnou kapacitu, která bude vyhovovat současným potřebám nemocnice. Samozřejmě nebude chybět odpovídající vybavení od specializovaných křesel na fyzioterapii, infúzi nebo vyčleněné prostory pro očistu pacienta,“ informoval náměstek HTS pelhřimovské nemocnice Petr Adam s tím, že akutní příjem bude souběžně navazovat na další už fungující zdravotnické obory, jako jsou rentgeny či sály.

Zdroj: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Novinkou pak bude zastřešení příjezdového stanoviště. „Při nepříznivém počasí byl transport pacientů ze sanitky do budovy poměrně nekomfortní, protože u příjezdu do budovy chybělo jakékoliv zastřešení,“ dodal Petr Adam.

Zdroj: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum