Zpravodaj 1991 | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Zpravodaj města Pelhřimova - Srpen 1991

18. března 2017

Velké poděkování za zapůjčení Zpravodaje patří Kristýně Eliášové. A pokud máte někdo doma, cokoliv, fotografie, tiskový materiál, případně cokoliv dalšího z jakékoliv minulé doby týkající se města Pelhřimova, budu vděčný za možnost si ofotit - naskenovat. Díky Míra (KONTAKT).

Zpravodaj města Pelhřimova - Srpen 1991. Vydalo: Kulturní a společenské středisko Masarykovo náměstí 17 393 01 Pelhřimov pod číslem 3304 005 91. Šéfredaktor: Vladimíra Matějíčková. Tisk: Jihočeské tiskárny, provoz 4 Pelhřimov. 30. července 1991 číslo 8. cena 4 Kčs.

Zpravodaj města Pelhřimova - Srpen 1991

A čím žilo město před 26 lety? 27. června 1991 navštívil Pelhřimov prezident Václav Havel. S tím souvisí rozhovor s tehdejším starostou J. Tomáškem. Městská rada například řešila vytypování vhodného objektu pro ubytování bezdomovců nebo umístění empírové kašny na prameni Belka.

Byl vydán program na XVII. cyklus Kruhu přátel hudby. 14. - 28. srpna proběhl Koncert pod stromy. A v Okresním muzeu začala výstava pelhřimovského rodáka šperkaře a sklářského výtvarníka Svatopluka Kasalého. Mohli jste se také za 4-10 Kčs (za hodinu) přihlásit na jazykové kurzy angličtiny, němčiny nebo francouzštiny.

Kino Vesmír promítalo například tyto filmy: Neúplatní (Kevin Costner), Nevidím zlo, neslyším zlo, Mladé pušky a Velké nesnáze v Malé Číně. Dětská představení: Čarodějky z předměstí. Cena lístku do kina se pohybovala od 6 do 10 Kčs (běžná cena). Maximální cena 15 Kčs byla za "trháky" Rodinný podnik (Sean Connery) a Hráči se smrtí (Julia Roberts). V kině v té době fungovala videopůjčovna se 450 tituly.

Na závěr je rozpis fotbalových zápasů Spartak Pelhřimov A muži a informace o plaveckém stadionu, masérně sauně a TROPIC BARu vedle "plavečáku". Tam měli otevřeno každý pátek a sobotu od 11:00 do 23:00.

Fotogalerie:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum