Cestářské rodeo | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




PELHŘIMOV: Cestářské rodeo - Pavel Ouhel

21. září 2022

PELHŘIMOV: Cestářské rodeo - Pavel Ouhel

Cestářské rodeo na Vysočině opět ovládl Pavel Ouhel z cestmistrovství v Pelhřimově. V areálu Krajské správa a údržby silnic Vysočiny na Kosovské ulici v Jihlavě se v závěru minulého týdne uskutečnil 14. ročník krajského Cestářského rodea. Loňské vítězství obhájil Pavel Ouhel z cestmistrovství Pelhřimov, který si opět nejlépe poradil s dvoukolovou jízdou zručnosti. Druhou příčku obsadil Zdeněk Vacek a na stupně vítězů se probojoval i třetí František Strohmer, který už v minulosti při Cestářském rodeu pravidelně figuroval mezi nejlepšími.

„Práce profesionálního řidiče sypače není v podmínkách Vysočiny vůbec snadná. Zejména zimní období pravidelně prověří jejich schopnosti, odolnost i trpělivost s námi ostatními řidiči,“ ocenil řidiče při zahájení Cestářského rodea hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, který nad akcí i letos převzal záštitu. Úkolem soutěžících bylo zdolat v nákladním automobilu se sypací nástavbou a radlicí v co nejkratším čase překážkovou trať. Přičemž každá chyba na jedné z devíti překážek znamenala několika vteřinovou penalizaci. Na projetí tratě měli řidiči dva pokusy. Vítěz Pavel Ouhel, který v posledním republikovém finále obsadil skvělé druhé místo, nedal soupeřům ani letos šanci a v krajském kole Cestářského rodea obhájil loňské vítězství. Druhého Zdeňka Vacka porazil rozdílem 23 vteřin. „Vítězi srdečně gratuluji a zároveň chci poděkovat všem soutěžícím, pořadatelům i komisařům a také hotelové škole z Velkého Meziříčí za skvělé a bezproblémové zvládnutí celé akce,“ řekl závěrem ředitel Krajské správy a údržby silnic.

Vysočiny Radovan Necid, který zároveň připomněl: „Pavel Ouhel i Zdeněk Vacek budou Kraj Vysočina reprezentovat na celorepublikovém Cestářském rodeu, které se za 14 dní uskuteční ve Středočeském kraji. Přeji jim za všechny cestáře z Vysočiny hodně štěstí!“

Zdroj text a foto: Krajský úřad Kraje Vysočina.

Cestářské rodeo

PELHŘIMOV: Cestářské rodeo - Pavel Ouhel.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum