Charita 30 let | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Charita Pelhřimov slaví 30 let

28. září 2022

PELHŘIMOV: Charita slaví 30 let

V úterý 27. září 2022, proběhlo v prostorách Charity Pelhřimov, slavnostní odpoledne - 30 let charitní činnosti v Pelhřimově.

Den otevřených dveří s bohatým programem:

  • podzimní probírka charitního šatníku
  • prezentace charitních služeb
  • možnost vyzkoušení kompenzačních pomůcek
  • občerstvení na charitním dvorečku

FOTO: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz

Nechybělo ani kulturní vyžití v podobě: Sportovně taneční kroužek - ZŠ Kamenice nad Lipou a Hudební vystoupení Protéza Blues Band.

Charita Pelhřimov byla založena v roce 1992 jako dobrovolné sdružení věřících římskokatolické farnosti sv. Bartoloměje v Pelhřimově.

Charity Pelhřimov má široký záběr služeb. Poskytuje poradenství v oblasti sociální, právní či rodinné. Zaměřuje se na potíže s bydlením, dluhy, exekuce, sociální dávky, rodinné a mezilidské vztahy či lidská práva. A mnoho dalšího. Více a podrobnější informace na webu:

https://pelhrimov.charita.cz

Posláním je pomoc lidem v tísni a sociální nouzi bez ohledu na jejich rasu, národnost, náboženství nebo politické názory. Konkrétně tak činí formou poskytování sociálních a zdravotních služeb, charitativní a humanitární pomoci. V zahraničí pak působí i prostřednictvím rozvojové spolupráce. Nepřímo pak pomáhá Charita lidem v nouzi i tím, že na jejich situaci upozorňuje a usiluje o zlepšení jejich celkového postavení.

Z historie:

Od 1. ledna 2004 došlo ke změně názvu na Oblastní charitu Pelhřimov, oblast působnosti byla rozšířena na farnosti Božejov, Červená Řečice, Dušejov, Horní Cerekev, Hořepník, Chvojnov, Košetice, Křešín, Nová Cerekev, Nový Rychnov, Onšov, Rynárec, Vyskytná a Zachotín. Změna názvu a rozšíření územní působnosti se odvíjely od narůstajícího dosahu poskytované pomoci a služeb v posledních letech.

Od roku 1996 poskytuje pelhřimovská Charita odborné sociální poradenství, posléze začíná provozovat také pečovatelskou službu. V roce 1997 se výrazně zapojuje do organizování pomoci pro obyvatele Moravy postižené povodněmi. Několik let pomáhá rodinám v Široké Nivě. Od roku 1998 poskytuje občanské poradenství. V roce 2004 k poskytovaným službám přibyla osobní asistence, na podzim 2008 odlehčovací služby domácí hospicové péče a v roce 2011 sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.

Od 1. ledna 2022 se název organizace změnil na Charitu Pelhřimov. Vypuštění mnohdy již neaktuálních přívlastků a zjednodušení názvů ve stejné době absolvovaly i ostatní lokálně působící Charity v českobudějovické diecézi.

Velké poděkování Charitě Pelhřimov, zaměstnancům, pomocníkům a všem, kteří se podílejí na pomoci ostatním. Děkujeme.

Zdroj: Charita Pelhřimov. Foto a video 1. června 2022, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Charita Pelhřimov slaví 30 let

Charita Pelhřimov slaví 30 let. Foto a video 1. června 2022, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum