Akrobacie na šálách | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Akrobacie na šálách

6. června 2023

PELHŘIMOV: Akrobacie na šálách

V Pelhřimově odstartoval festival rekordů, diváci si přijdou na své v sobotu 10. června.

Pozoruhodným výkonem akrobatky Karolíny Urbánkové začal 33. festival Pelhřimov - město rekordů, který pro veřejnost vyvrcholí v sobotu 10. června celodenním programem a Galavečerem rekordů na pelhřimovském náměstí.

Karolína se zapsala do České knihy rekordů „nejdelší výdrží v dané pozici při akrobacii na šálách“. Členka skupiny Arte Levite dokázala při vzdušné akrobacii ve výšce 4 metrů vydržet v extrémně obtížné pozici zvané v této brandži „oběšenec“ celou 1 minutu a 33,14 vteřiny. Akrobatka byla po celou dobu zavěšena za týl, nohy měla spuštěné volně dolů a ruce (držící druhou část šály) nataženy před sebe.

Rekordní počin podtrhlo sugestivní prostředí kostela svatého Víta, který v Pelhřimově slouží k pořádání kulturních akcí, koncertů a výstav.

Jeden z prvků (mimo rekord) vzdušné akrobacie na šálách

Hlavní program festivalu Pelhřimov - město rekordů je připraven na sobotu 10. června. Akce na Masarykově náměstí startuje v 11.00 představením herců a golfových rekordmanů Pavla Nečase a Davida Suchařípy, vystoupí zpívající právník Ivo Jahelka, nejmenší žena v ČR Monika Šimků (93 cm), nejrychlejší karikaturista Lubomír Vaněk... Následovat budou autogramiády, biketrialová show, uvidíte nejdelší naplétaný cop, motorku ručně vyřezanou z 21 druhů dřeva, největší džíny, rekordmany z pořadu Zázraky přírody, rekordy v krasojízdě na kole a sled rekordů zakončí od 19.30 Galavečerem rekordů zakončený koncertem kapely Mňága a Žďorp. Vstup je zdarma.

Zdroj: Agentura Dobrý den.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

PELHŘIMOV: Akrobacie na šálách

PELHŘIMOV: Akrobacie na šálách.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum