Tesla kolem světa | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Tesla kolem světa

19. října 2024

PELHŘIMOV: Skrýšov - Tesla kolem světa

Tisková konference, ve středu 16. října 2024 ve 13:00 hodin na zahradě expozice Zlaté české ručičky Muzea rekordů v Pelhřimově.

Ze své unikátní cesty okolo světa dorazil pelhřimovák Zdeněk Martínek. Od 20. dubna 2024 do 14. října 2024 objel se svou pětičlennou rodinou svět, přičemž na tachometru jejich elektromobilu přibylo více než 39 000 km.

„I had a dream.“

„Před přáteli jsem jednou prohodil, že bych svým dětem dal nejvíc, kdybych je mohl vzít na cestu kolem světa. Sám jsem ale nevěřil, že to je uskutečnitelné. Probral jsem možnosti s nejchytřejším člověkem z businessu, začal pomalu připravovat rodinu, rozmýšlet a připravovat finance… Nyní tyto řádky píšu kdesi v centrální Číně, auto zrovna přelétává mezi kontinenty v několikrát přeložené zásilce a máme za sebou už nyní více dobrodružství, než bych kdy naplánoval. Pokud se vše podaří, tak budeme první rodina na světě, která v kompletním složení v elektromobilu objela svět! Navíc najedeme nejvíce kilometrů ze všech předchozích pokusů a naše dcera Laura se stane i nejmladším člověkem, který absolvoval cestu kolem světa tímto způsobem.“ To jsou slova Mgr. Zdeňka Martínka, který svůj sen nakonec uskutečnil.

Od 20. dubna 2024 do 14. října 2024 objel se svou pětičlennou rodinou svět, přičemž na tachometru jejich elektromobilu přibylo více než 39 000 km. Světově unikátní počin Mgr. Zdeňka Martínka z Pelhřimova, který ve Skrýšově nastartoval rodinnou Teslu Model 3, naložil do ní manželku Hanku, svoje tři děti Maxe, Damiána a Lauru a následně spolu objeli celý svět. Do České databanky rekordů byl rekord zapsán v rámci tiskové konference konané v pelhřimovském Muzeu rekordů ve středu 16. října 2024.

Autor foto a video 16. října 2024, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Tesla kolem světa

Tesla kolem světa. Autor foto a video 16. října 2024, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum