Cestářské rodeo | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




PELHŘIMOV: Celostátní cestářské rodeo

10. října 2021

PELHŘIMOV: Celostátní cestářské rodeo - Pavel Ouhel z Pelhřimova druhý

Celostátní cestářské rodeo vyhrál karlovarský Timár, domácí si také nevedli špatně.

Dušan Timár ze stáje karlovarských cestářů zvítězil ve čtvrtém ročníku Mistrovství ČR v cestářském rodeu, které se jelo v závěru minulého týdne v areálu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny v Jihlavě. Druhý skončil domácí Pavel Ouhel a na třetím místě pak byl Václav Kopta z Plzeňského kraje.

Mistrovství pořádali tentokrát cestáři z Vysočiny a jeho cílem je nejen dát možnost cestářům z celé republiky změřit síly v praktických dovednostech, ale i ukázat práci silničářů divákům, kterých se do Jihlavy na závody sjely stovky. „Kromě samotného rodea, ve kterém se posádka snaží projet stanovenou trať sypačem v co nejrychlejším čase, jsme lidem nabídli i ukázky techniky a cestářského zázemí,“ vysvětlil ředitel pořádajících vysočinských cestářů Radovan Necid.

Na trať nastoupilo 15 řidičů z osmi krajských organizací v Česku. Po celé republice předcházela mistrovství ještě krajská kolo, která se jela v minulých týdnech. Podle Radovana Necida soutěžní trať napodobuje podmínky v běžném provozu, resp. řidičská zručnost na trati kopíruje potřebné dovednosti řidiče sypače při standardní údržbě. „Diváci tak mohli vidět, co musí takový řidič sypače zvládat ve své práci,“ popisuje Necid. A ředitele vysočinských silničářů doplňuje náměstek hejtmana Miroslav Houška: „Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům Krajské správa a údržby silnic za bezchybnou přípravu mistrovství v cestářském rodeu a také hostům i soutěžícím z celé České republiky za hojnou účast. A našim závodníkům patří velké díky za skvělou reprezentaci Vysočiny. Umístění na bedně svědčí o tom, že silnice na Vysočině jsou v těch nejlepších rukou“.

Mistrovství ČR v cestářském rodeu se konalo 1. října 2021 pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka a jeho náměstka pro ekonomiku a dopravu Miroslava Houšky. Celostátní Cestářské rodeo každoročně vypisuje Česká silniční společnost, z. s., a po dohodě s ní byla letošním organizátorem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny.

Zdroj: Krajský úřad Kraje Vysočina a Krajská správa a údržba silnic Vysočiny.

PELHŘIMOV: Celostátní cestářské rodeo

PELHŘIMOV: Celostátní cestářské rodeo. Zdroj: Krajský úřad Kraje Vysočina a Krajská správa a údržba silnic Vysočiny.


 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum