Pastelkové pohlazení | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Pastelkové pohlazení

7. července 2023

PELHŘIMOV: Galerie M - Pastelkové pohlazení

Pozvánka na výstavu: Marie Brožová - Pastelkové pohlazení.

Od 2. do 31. července 2023 můžete v Galerii M v Pelhřimově navštívit výstavu obrazů královny pastelek Marie Brožové. Na chvilku se zastavte a načerpejte radost a pozitivní energii z hřejivých obrazů nakreslených pouhými pastelkami. Na každém z velkoformátových obrazů je přes sto hodin práce a jejich příběhy vás vtáhnou do světa fantazie.

V rámci svého projektu Obhajoba pastelky Marie Brožová vytvořila od roku 2004 v Česku i v zahraničí přes 200 obrazů velikosti A0, aby ukázala, že pastelky nejsou jen hračka pro děti, ale kvalitní výtvarná technika, která má velké možnosti a přitom je dostupná všem.

Za svou unikátní pastelkovou techniku získala řadu ocenění a jako jeden z mála českých tvůrců provozuje autorskou galerii v centru Prahy. Galerie Pastelka nedaleko pražského Orloje je otevřená již od roku 2009. Do Pelhřimova se výstavy Marie Brožové vrací opakovaně a jeden z jejích rekordně velkých obrazů najdete v expozici Zlaté české ručičky Muzea kuriozit a rekordů.

Autor fotografie 4. července 2023, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Pastelkové pohlazení

Pozvánka na výstavu: Marie Brožová - Pastelkové pohlazení. Autor fotografie 4. července 2023, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum