Vladimír Nosek | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Fragmenty - Vladimír Nosek

PELHŘIMOV: Galerie M - Fragmenty - Vladimír Nosek

Galerie M v Pelhřimově. 3. října - 29. října 2023.

Vladimír Nosek (1959) se v posledním desetiletí věnuje především klasické koláži v kombinaci s akrylem v osobitém pojetí s nezaměnitelným rukopisem. Pracuje s geometrií a grafickým citem, které občas oživí surrealistickým prvkem nebo avantgardním motivem. Prvotně rozrůzněné koláže postupně vystřídaly ucelené soubory pevně svázané tématem i způsobem zpracování. Autor inklinuje k ryze abstraktnímu zobrazení s využitím různých geometrických tvarů. Společným rysem zůstává grafická preciznost a ucelená kompozice, barevnou střídmost střídá škála barevných odstínů s využitím především stříkaného akrylu. Právě spojení koláže a akrylu dává kolážím nový rozměr, často zaměnitelný s grafickou technikou.

Výstava představuje výběr koláží z posledního období, zejména z cyklů pod názvy A zase to jablko, Fragmenty, Modrá je dobrá, Red point, In Time a Genesis.

Vladimír Nosek žije v Jindřichově Hradci, je členem Asociace jihočeských výtvarníků, jeho tvorba je zastoupena v mnoha galeriích a soukromých sbírkách. Uspořádal více než 150 výstav, je držitel řady ocenění, např. ceny Intersalonu 2021, účastní se rovněž i charitativních projektů a dobročinných aukcí.

Komentovaná prohlídka k výstavě proběhla 7. října 2023 ve 14:00 hodin.

Autor fotografií 11. října 2023, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Fragmenty - Vladimír Nosek

Fragmenty - Vladimír Nosek. Autor fotografií 11. října 2023, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.


 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum