Kolotoč pohádek | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Loutky rozesmály Děkanskou zahradu

4. června 2017 - zdroj Rodinné centrum Krteček

Kolotoč pohádek přijel v pátek 26. května 2017 odpoledne do Děkanské zahrady v Pelhřimově. Takový název neslo letošní vystoupení loutkařů divadla „Já to jsem“ z Hluboké nad Vltavou. Druhý ročník akce svou účastí předčil loňskou premiéru. Do příjemného prostoru mezi stromy vedle dětského hřiště se vešlo více než sto dětí s rodiči.

Loutky v Děkanské zahradě

Víťa Marčík se svým bratrem zahráli tři klasické pohádky ve svém osobitém pojetí, které pobavilo nejen děti, ale i rodiče. Pohádky O Jeníčkovi a Mařence, O velké řepě a O kohoutkovi a slepičce doprovázeli herci svými písničkami za doprovodu kytary a vozembouchu. „Stejně jako loni jsme i letos vsadili na divadlo Víti Marčíka. Myslím, že malé i velké diváky utvrdil v tom, že s sebou přiváží nejen krásné loutky a nápadité kulisy, ale i svůj osobitý humor a velmi milou a srdečnou zábavu pro celou rodinu,“ říká Zuzana Havlová, maminka-dobrovolnice z Rodinného centra Krteček a organizátorka akce. Téměř hodinové představení, do kterého byly nejen během písniček zapojeni děti, zakončili herci pozváním k prohlédnutí loutek a kulis v podobě kolotoče pohádek zblízka. Dobrovolné vstupné z akce navíc přispěje na dobrou věc. „Diváci darovali celkem 3 540 korun a díky sponzorovi, který pokryl náklady na divadlo, můžeme tuto celou částku využít na provoz a akce našeho centra pro rodiče s dětmi,“ podotýká Jana Jirků, vedoucí pelhřimovského „Krtečka“.

Anketa

1. června odstartovala výzva pro rodiče k vyplnění dotazníku, jak se jim žije v Pelhřimově. K dotazníku jsme připravili také doprovodnou soutěž o hodnotné ceny. Dotazník online, pravidla i výhry se dozvíte od 1. června na www.mupe.cz. V sobotu 24. června od 13 do 15 hodin pak zveme na čtvrtý ročník Pohádkového města se startem před bývalým Domem Služeb, tedy sídlem Krtečka. Kromě stanovišť s pohádkovými bytostmi a jednoduchými úkoly máme letos také novinky. Jednou z nich bude malování na obličej a druhou zážitkový chodník pro děti, kde se budou moci naboso projít v různých materiálech zajímavých na omak.“

Fotogalerie:

Kolotoč pohádek v Děkanské zahradě:


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum