Nový pavilon v nemocnici Pelhřimov | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Nový pavilon v nemocnici Pelhřimov

8. září 2018 - zdroj Kraj Vysočina

Kraj Vysočina projektuje pro pelhřimovskou nemocnici nový pavilon pro tři odborná oddělení

Kraj Vysočina zahájil projektování nového pavilonu pro Nemocnici Pelhřimov. Na pozemku určeném pro rozvoj v těsné blízkosti ředitelství má v budoucnu stát pětipodlažní objekt se zázemím pro dětské, gynekologicko-porodnické a neurologické oddělení. Budova by měla být propojena s klíčovými především lůžkovými provozy nemocnice páteřní osou tří nadzemních spojovacích krčků.

Nový pavilon pro tři odborná oddělení, zdroj Kraj Vysočina

Projekt nového pavilonu počítá s umístěním urologické a neurologické ambulance včetně hlavního vstupu v prvním nadzemním patře, ve vyšších patrech by měly najít zázemí dětské oddělení vč. lůžkového oddělení pro větší děti, kojence i batolata, porodnice, neurologická lůžková jednotka, v posledních patrech pak ambulance gynekologie vč. jejího lůžkového oddělení a oddělení šestinedělí. V nejnižším jediným podzimním patře je počítáno se stáním a manipulačním prostorem pro transportní sanitky.

Nový pavilon pro tři odborná oddělení, zdroj Kraj Vysočina

Pokud jde o financování této investice, předpokládá se, že bude kompletně hrazena z rozpočtu kraje, není vyloučeno vícezdrojové financování. Konkrétní termín zahájení stavby nebyl definitivně určen, výhledově je počítáno s rokem 2020.

Využití uvolněných kapacit, které vzniknout po vybudování nového pavilonu budou předmětem intenzivních jednání především se samosprávou města Pelhřimov.

Nový pavilon v nemocnici Pelhřimov

Nový pavilon v nemocnici Pelhřimov, zdroj Kraj Vysočina.


 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum