Putimovská lávka aneb převez svojí starou | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Putimovská lávka aneb převez svojí starou

26. července 2018 - text a foto Agentura Dobrý den.

Putimovská lávka aneb převez svojí starou

Místo konání rybník na návsi v Putimově (3 km od Pelhřimova), v sobotu 28. července 2018 od 14 hodin až do noci.

Prázdninově recesní akce tentokrát nejen se soutěžními disciplínami, ale i s parádním ohňostrojen na rozloučenou (22.15 hod.), mistrem světa v ovládání kovbojských koltů a tradičně úsměvným programem na téma "Western, Indiáni a Limonádový Joe na lávce" je připravena na tuto sobotu odpoledne. Účinkovat můžete i Vy, nicméně místní sousedstvo si připravilo pár recesních skečů na kovbojské téma a vězte, že v Putimově na návsi - tam báru - občas houstne dým!

Jinak na účastníky akce, která v Putimově proběhne v tomto stylu už naposledy, čekají zábavné přechody a přejezdy 30 cm široké (či spíše úzké) plovoucí lávky. Pro letošek pořadatelé připravili tyto disciplíny z Divokého Západu :

  • 1. Jízda na divokém oři
  • 2. Přestřelka gentlemanů
  • 3. Ohnivá voda
  • 4. Koulení sudu přes lávku
  • 5. Originální disciplína, v níž jsou vítány Vaše extrovní nápady ... aneb - kdo co umí
  • 6. Trakařem - aneb převez svojí starou. Základní - klasická disciplína. Při převážení partnerky na dřevěném trakaři s rozviklaným kolem se hodnotí rychlost, tedy snaha „převézt svojí starou" co možná nejrychleji.

Každý z dospělých účastníků, který projde většinou disciplín, dostane zdarma klobásu a pívo, nejspíš i některou z cen, kterou může být třeba bedna dynamitu, fůra hnoje, ale i krásné hodinky či poukaz na pobyt v příjemném prostředí. Hodnocena je především snaha pobavit ostatní, byť i rychlost překonání lávky také rozhoduje). Dotace (prize money) pro celkového vítěze Putimovské lávky činí po vzoru světových tenisových turnajů slušných pět melounů (od místního pana zelináře). Odměny jsou ale připraveny i za "umělecký dojem", který je v Putimově ceněn víc, než dosažené časy. Mimochodem kromě rozhodčích bude připravena - právě s přihlédnutím k těmto požadavkům - i rada starších z řad "moudrých kmetů obce Putimov", jež bude průběžně hodnotit zvedáním bodových tabulek.

Na své si ale přijdou i děti. Pro ně budou k mání dětské disciplíny (Putimovská lávčička, převez svého plyšáka...).

Ani letos nebude chybět kostýmovaná minishow na lávce, tentokrát s parodiemi na hudbu z Vinnetoua či Sedmi statečných...

Samozřejmostí je gril, bramborák, pivo-limo a zmrzlinka.

Ozdobou poslední Putimovské lávky bude Mistr westernových disciplín Jindřich Zobl, mistr světa s kolty a medailista ze světového šampionátu v disciplínách s honáckými biči. Jde o několikanásobného českého rekordmana v práskání bičem, jehož show je pozoruhodnou podívanou. Jeden jeho rekord za všechny (viz foto v příloze):

Práskání bičem na cíl

Jindřich Zobl zhasnul plamen svíčky bičem dlouhým 250 cm (i s tzv. práskačkou) 81krát ze 100 pokusů. Pokus, kterým se muž přezdívaný Zorro zapsal do České knihy rekordů trval 5:41,43 minut.

Přijďte se vyřádit, pobavit anebo i vyhrát některou z desítek hodnotných cen. Vstup je zdarma ... a od půl sedmé do půlnoci akce pokračuje tancovačkou pod širým nebem - hrají Tři tečky - sezení připraveno...

Putimovská lávka se koná za každého počasí - voda na návsi mívá totiž pravidelně o poslední červencové sobotě 29 stupňů Celsia a max. 150 cm hloubky (bude se dopouštět).

Výpis z České databanky rekordů Agentury Dobrý den Pelhřimov:

Uprásknutí polystyrénových tyčinek bičem

Jindřich Zobl z Třeboně dokázal při práskání bičem za 19,72 vteřiny postupně přelomit 20 polystyrénových tyčinek o délce 25 cm držených v obou předpažených rukách každého z deseti laických asistentů stojících s předpaženýma rukama v řadě vedle sebe. Při pokusu rekordman použil bič dlouhý 255 cm. Rekordu bylo dosaženo v rámci 20. ročníku mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů.

Nahazování uzlů seknutím do visícího provazu

Jindřich Zobl z Třeboně dokázal nahodit uzel jednou rukou seknutím do visícího provazu o délce 160 cm ze 100 pokusů celkem 87krát. Doba pokusu byla 14:51 min. Rekordu bylo dosaženo 12. června 2009 v rámci 19. ročníku mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů.

Práskání bičem (272 cm) v průběhu 3 minut

Jindřich Zobl zasáhl na Šiklově Mlýně bičem dlouhým 272 cm v časovém limitu 3 minuty podávaný cíl celkem 109 krát.

Práskání bičem na cíl v průběhu 1 minuty

Jindřich Zobl dokázal bičem v průběhu jedné minuty sestřelit ze stolu celkem 51 brokovnicových nábojnic ráže 16/16, dlouhých 6,9 cm a rozmístěných 20 cm od sebe. Při pokusu použil americký bič dlouhý 2,83 m s rukojetí o délce 29 cm. Rekordu bylo dosaženo v rámci mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů.

Putimovská lávka

Putimovská lávka aneb převez svojí starou, foto Agentura Dobrý den.


 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum