Rybárna 2019 | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Den otevřených dveří na Rybárně U Splavu

Rybárna Pelhřimov

Den otevřených dveří na Rybárně U Splavu.

V pátek 22. listopadu 2019 proběhl Den otevřených dveří na Rybárně U Splavu v Pelhřimově. Prohlédnout jste si mohli rybářskou techniku nebo živé ryby v akváriích včetně sumce, kapra, amura, pstruha, úhoře, štiky, candáta nebo želvu nádhernou z rybníku Moučka. Pečené a smažené ryby, kapří hranolky, rybí salát a další občerstvení k ochutnání nalákalo spoustu návštěvníků. Akci pořádal MO ČRS Pelhřimov (Místní organizace - Český rybářský svaz).

Předseda MO ČRS Pelhřimov Zdeněk Paul odpověděl na pár otázek:

Jak jste se dostal k rybaření?

Členem místní organizace Českého rybářského svazu jsem od roku 1995. O ryby a vše kolem nich se zajímám již od mala. Nejprve jen jako malý kluk, rybář na břehu rybníka. Později i jako lovec na výlovech, vedoucí rybářského kroužku, místopředseda a nyní druhým rokem jako předseda místní organizace.

Kolik má členů MO ČRS Pelhřimov a jaké jsou tendence, pokles nebo nárůst členů?

Pelhřimovský spolek rybářů má necelých 800 členů. Tento počet je v posledních letech stabilní a zájem o rybolov spíše roste. Pro zajímavost, jen dětí a mládeže je u nás 120.

Kolik druhů ryb je ve Vašem revíru?

Odhaduji, že trpělivý rybář by mohl ulovit v našich revírech asi 25 druhů ryb.

Kolik rybníků, řek a říček, obhospodařuje MO ČRS Pelhřimov?

Staráme se celkem o pět mimopstruhových a pstruhových revírů. Rybník Mlýnský, Kulíkův, Stráž, říčku Bělou, potok Hejlovku a Novocerekvický. Částečně i o přehradu Trnávku.

Je něco co Vás vysloveně trápí nebo těší?

Trochu mě trápí nezájem některých našich členů o spolkovou činnost. Udělat něco navíc pro společný koníček jen tak pro dobrý pocit je stále vzácnější a méně časté. Proto si moc vážím, těch co to stále dokáží. Díky nim se mohou radovat všichni rybáři z krásných zážitků u vody. Radost mi naopak dělá velký zájem dětí o rybaření a úspěchy našeho sportovního kroužku v rybolovné technice a Zlaté udici.

Co chcete vzkázat lidem, kteří navštěvují místa ve Vašem revíru?

Všem návštěvníkům našich revírů bych vzkázal, že jsou všichni vítáni a ať si užijí pěkné chvíle v přírodě. Ať už s úlovkem nebo bez. U vody je vždy krásně.

Foto a video: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz

Rybárna 2019

Před rokem se konal Den otevřených dveří na Rybárně U Splavu v Pelhřimově. Prohlédnout jste si mohli rybářskou techniku nebo živé ryby v akváriích včetně sumce, kapra, amura, pstruha, úhoře, štiky, candáta. Předseda MO ČRS Pelhřimov Zdeněk Paul odpověděl na pár otázek.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum