Velikonoce v Krtečku | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Velikonoce v Krtečku v Pelhřimově

17. března 2018 - zdroj Rodinné centrum Krteček

Tradiční Velikonoce v Pelhřimově - voňavé perníčky a cibulová vajíčka

V Rodinném centru Krteček v Pelhřimově si na březen připravili tradiční velikonoční akce se zdobením perníčků, pletení pomlázek a barvení vajíček. Rodičům i dětem, ale také všem, kteří se chtějí zapojit, přijdou pomoci velcí nadšenci a zároveň opravdoví odborníci.

Malování perníčků, Rodinné centrum Krteček - 2017

Na čtvrtek 22. března 2018 od 14:30 do 17 hodin zve rodinné centrum na zdobení voňavých perníčků, které napekly maminky-dobrovolnice. „Přijďte se s námi naladit na jaro a ozdobit si tradičním způsobem velikonočně a jarně laděné medové perníčky. Zdobit můžou rodiče i děti, vše bude nachystáno. Perníčky děti milují a snad nám je všechny nesní a bude co zdobit,“ podotýká s úsměvem Zuzana Havlová, jedna z pořádajících maminek z Rodinného centra Krteček. O své letité zkušenosti se podělí milovnice medu a zdobení perníčků paní Marta Bečková, která na místě připraví profesionální polevu a ukáže praktické triky, jak hravě zvládnout zdobení. Poradí také čím a jak zdobit a ukáže nám klasický způsob zdobení bílou polevou. Balíček s 10 ks perníčků a polevu pro vás budou mít v Krtečku nachystané za 50 Kč, každý další balíček pro rodinu za 30 Kč.

Pletení pomlázek, Rodinné centrum Krteček - 2017

Ve čtvrtek 29. března 2018 od 14:30 do 17 hodin se budou v Rodinném centru Krteček plést pomlázky a barvit vajíčka mramorováním cibulovými slupkami. Na tu správnou pomlázku je třeba vybrat ty nejlepší proutky a ty přiveze pan Maška z Nové Cerekve, který v Krtečku už loni napletl desítky pomlázek a podělil se se svými asi 40tiletými zkušenostmi s pletení z proutků nejen s tatínky. Dovednost se naučil od svého tatínka a jak bylo na vsi potřeba, využil jí především při pletení košíků. „Maminky a dcery si obarví vajíčka cibulovými slupkami, metodou mramorování. Vše budeme mít připravené, o dostatek slupek z cibulí jsme poprosili i v místní prodejně zeleniny. Na barvení musíme vybrat čistě bílá vajíčka, aby barva vynikla,“ popisuje přípravy na velikonoční tvoření Jana Jirků z pelhřimovského rodinného centra.

Velikonoce v Krtečku - 2017

Malování perníčků a pletení pomlázek - 2017, foto Rodinné centrum Krteček:


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum