Vysočina West | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




PELHŘIMOVSKO: Turistická destinace Vysočina West

24. ledna 2022

PELHŘIMOVSKO: Turistická destinace Vysočina West

Čtyři města na Pelhřimovsku ohlásila spolupráci na poli cestovního ruchu.

Společně to půjde lépe, řekli si zástupci čtyř měst v bývalém okresu Pelhřimov a spojili síly na poli cestovního ruchu. Výsledkem je vznik turistické destinace Vysočina West z.s., která byla představena v pátek 21. ledna v humpoleckém klubu Mikádo. „Projekt je postaven na spolupráci organizací zajišťující cestovní ruch největších měst okresu – Pelhřimova, Humpolce, Pacova, Kamenice nad Lipou a podnikatelského sektoru,“ uvedl předseda vzniklého zapsaného spolku Martin Ecler, který je zároveň ředitelem Kulturních zařízení města Pelhřimova.

Ke vzniku nové turistické oblasti dodal: „Lidé k nám nepřijíždějí s tím, že si chtějí prohlédnout jeden cíl nebo jedno město. Zajímá je celá turistická oblast. My na to musíme reagovat.“

Marcela Kubíčková z Kulturních zařízení města Humpolce zdůraznila potřebu spolupráce v této oblasti. „Více než jako konkurenti se vidíme jako partneři, kteří si pomáhají a mají stejný cíl. Chceme spolupracovat se všemi hráči na poli cestovního ruchu,“ ujistila. Zmíněnými hráči konkrétně myslela nejen města a jejich organizace, které se starají o cestovní ruch, ale zároveň i podnikatelské subjekty působící v tomto oboru.

Západní část Vysočiny má turistům co nabídnout. „Tato oblast je charakterizována jako klidná část Vysočiny, ideální pro turistiku a cykloturistiku bez davů, která odhaluje okouzlující výhledy do okolní kopcovité krajiny. Tou lze putovat mezi hrady, zámky, zajímavými expozicemi, například s rekordy, motocykly, hračkami či neandrtálcem v životní velikosti nebo místy s duchovní tématikou. Rovněž se na území o rozloze 40x50 kilometrů nalézá šest pivovarů s vynikajícími pivy, farmy s bioprodukty i kulinářské podniky. Téměř vždy je na jednom místě propojeno více zážitků,“ vyzývá k návštěvě Martin Ecler.

Nově vzniklý zapsaný spolek turistické oblasti Vysočina West povedou spolu s ním už výše zmíněná Marcela Kubíčková za Humpolec, dále pak Zdeněk Smetana za Pacov, Petr Pech za Kamenici nad Lipou, Vít Vítkovič jako zástupce ubytovatelů a David Dvořák z Pivovaru Kamenice nad Lipou za potravinářský segment. Management má na starosti Nela Štěpánková.

Nejbližšími kroky společnosti jsou konečné vymezení oblasti, které spočívá v jednání s městy, mikroregiony a partnery, dále pak branding a označení, tvorba prezentací na webu a sociálních sítích, propagace, certifikace. Následně pak už zapojení do grantových programů. Představení vize a možnosti spolupráce pro partnery se uskuteční 8. března od 16 hodin v prostorách kulturního domu Máj v Pelhřimově.

Zdroj: Vysočina West.

PELHŘIMOVSKO: Turistická destinace Vysočina West

PELHŘIMOVSKO: Turistická destinace Vysočina West. Foto 1: Vysočina West. Ostatní fotografie: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum