Žehnání motorek 2017 | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Žehnání motorek 2017

21. května 2017 - Miroslav Galko

Další ročníky akce Žehnání motorek >>>

V sobotu 20. května 2017 se na Masarykově náměstí v Pelhřimově konal VI. ročník Žehnání motorek. I přes chladnější počasí se akce zúčastnilo 386 motocyklů. Dopolední program "motorkáři dětem" byl zaměřen na mladší a nejmladší. Zajímavé soutěže o ceny - opičí dráha, házení kruhů na cíl, jízda zručnosti a mnoho dalších. Mimo jiné bylo možné vyzkoušet otočný simulátor dopravní nehody, kterému jsem "neodolal".

Pestré a zábavné dopoledne vystřídalo neméně zajímavé odpoledne. Ve 13:00 promluvil starosta města Pelhřimova Ing. František Kučera. Soutěže pro dospělé: cesta z hospody, pití dlouhým brčkem a jízda na koloběžce zpestřená opileckými brýlemi. Náměstí se postupně zaplňovalo motorkami, kterých pořadatelé nakonec napočítali 386.

Rok 2017 byl ve znamení Lukáše Součka, instruktora bezpečné jízdy, jehož mladý život skončil týden před žehnáním motorek při srážce s autobusem u Větrného Jeníkova. Zavzpomínala na něj motorkářka Markéta.

Žehnání motorek v roce 2017

Letos se znovu motorkáři rozhodli pomáhat. Akce byla na podporu Nely, která prodělala náročnou operaci a chemoterapii po nemoci: Ewingův sarkom pravého femuru. Podpora bude sloužit na léčbu v Jánských lázních a intenzivní rehabilitace odborníkem.

Na závěr nesměl chybět jeden z pravidelných účastníků: kněz Augustín Ján Grambal z Nového Rychnova, který pronesl modlitbu a požehnal motorky.

Akci v Pelhřimově ukončila pietní vyjížďka přes Bílý Kámen, Větrný Jeníkov, Humpolec do rekreačního střediska Kletečná, kde akce dál pokračovala: soutěže, tomboly, kapely a další program.

Jako každý rok i letos se pořadatelům akce vydařila a velké poděkování míří k Rebelové Česko - riders club za příjemný sobotní den a za rok opět nashledanou.

Fotogalerie:

Žehnání motorek. Pelhřimov - Masarykovo náměstí 20. května 2017.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum