Síň Lipských | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Slavnostní otevření nových prostor Síně Lipských

29. června 2017 - Miroslav Galko

Krátce po deváté hodině dopoledne byla 29. června 2017 slavnostně otevřena v nových prostorách Síň Lipských aneb První české MÚZYum. Je umístěno ve Šrejnarovském domě na Masarykově náměstí čp. 10.

MÚZYum bylo otevřeno po několika měsíční přestávce kdy probíhalo stěhování z přízemí do prvního patra. V původních prostorách, kde je nyní Informační centrum (slavnostně otevřené 17. května 2017), byla Síň Lipských od 18. března 2005.

Uprostřed fotografie: Dalibor Lipský a jeho synové Tomáš a Jakub s bývalým starostou Leopoldem Bambulou

Důvodů stěhování Síně Lipských bylo několik. Jeden z nich byl ten, že Lubomír Lipský věnoval všechna svá ocenění, která za svůj život získal a na jejich vystavení je potřeba velký prostor. Dále rodina Lipských je stále filmově činná a byla nutná větší aktualizace ruku v ruce s modernizací. Navíc byly získány od Muzea uvolněné prostory. Výsledkem je nová a reprezentativnější Síň Lipských.

Slavnostního otevření se mimo zástupců města Pelhřimova zúčastnila také rodina Lipských. Konkrétně Dalibor Lipský - střih a trikový režisér a synové Jakub Lipský - IT specialista pro film a Tomáš Lipský - herec a kameraman. Všichni zmínění potomci Oldřicha Lipského se věnují filmu až na Daliborovu sestru Ludmilu, která také přijela a je lékařkou.

Jak se stěhování a modernizace povedla můžete sami posoudit podle fotografií, videa, ale úplně nejlépe osobní návštěvou. Máte se na co těšit smile

Další články na téma Lipský >>>

Fotogalerie:

Slavnostní otevření v nových prostorách: Síň Lipských aneb První české MÚZYum.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum