Cestou necestou | Pelhřimovský magazín

Hledat

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Cestou necestou okolo Pelhřimova

Nový seriál Cestou necestou kolem Pelhřimova. Foto a video medailonky obcí na pelhřimovsku. V každém článku si můžete přečíst zajímavosti o obci a další informace. Každou neděli od 7. ledna 2018 jeden díl - jedna obec. První díl začíná ve Starém Pelhřimově. Připraveno je k dnešnímu dni prvních 15 dílů na které chci na jaře navázat pokračováním. V prvních patnácti dílech uvidíte (seřazeno abecedně): Dubovice, Hodějovice, Chválov, Chvojnov, Kámen, Krasíkovice, Pejškov, Radětín, Řemenov, Služátky, Útěchovičky.

Stanovice - Vesnice, část městyse Nová Cerekev v okrese Pelhřimov. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1379. Nachází se asi 2,5 km na severovýchod od Nové Cerekve. V roce 2009 zde bylo evidováno 62 adres.

KojčiceObec se nachází v okrese Pelhřimov v Kraji Vysočina. Žije zde 336 obyvatel. V údolí severozápadně od Kojčic protéká říčka Hejlovka. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1379. Od 1. ledna 1980 do 23. listopadu 1990 byla obec součástí města Pelhřimov.

Vlásenice - Vesnice se nachází asi 4 km na západ od Pelhřimova. V roce 2009 zde bylo evidováno 70 adres. V roce 2001zde trvale žilo 97 obyvatel. Hudba: The Coldest Shoulder - The 126ers. Natočeno 9. srpna 2017.

Starý Pelhřimov - Obec byla založena před více než osmi sty lety. Podle jedné z variant se jedná o původní osadu Pelhřimova, která se však pro nedostatek vody nemohla dále rozvíjet a zůstala jen strážní.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum